Ook thuis kunt u natuurlijk veel doen om uw kind te begeleiden in de leerproblemen.           Terug.

Afhankelijk van het leerprobleem, is het doen van gezelschapsspelen, puzzels, en het in huis halen van specifieke knutselmaterialen, het meest simpele wat u als ouder kunt doen en wat echt niet zoveel tijd kost. Daarnaast is het ook nog gezellig, met het gezin zo samen bezig te zijn.
Ik geef u hier een aantal mogelijk spel- en knutselideeŽn en materialen.

Fijne motoriek: kleien, brooddeeg, koekjes bakken, borduren ( borduurkaarten), kettingen rijgen, mozaÔek, ministeck, bouwdozen, klein constructiemateriaal als Knexx en Lego etc. 

Lezen: bij de bibliotheek boekjes op niveau lenen, VLL leesspel en divers leesmateriaal van Veilig Leren Lezen van Zwijssen, hetgeen een veel gebruikte methode op de basisscholen is en te verkrijgen is bij de boekhandel o.a. "Los" in Bussum of via Bol.com, Juniorscrabble, Boggle, Miniloco Aanv. lezen en Taal 1en 2, puzzels, Memorie, Rummikub met letters, Lingo.

Begripsvorming: Wereldorientatieboeken bij de bibliotheek lenen, Miniloco Ontw. oef. 1 en 2, lotto's, Memory, Plaatjesdomino, Kleuterweek- en/of maandbladen. 

Rekenen: VLL Rekenspel (zie lezen) verkrijgbaar bij de boekhandel o.a. "Los" in Bussum, Mens-erger-je-niet, Jumbolino, Junior- en gewoon Rummikub, Ganzenbord, Domino met cijfers, Tri-ominos, Topminos, Miniloco Rekenen 1 en 2. Er is natuurlijk nog meer op de markt, en met wat rondsnuffelen en creatief denken komt u zelf vast nog meer spelletjes tegen die geschikt zijn om aan te schaffen.

En verder

Computerprogramma's:
Het werken met de computer is voor elk kind leuk om te doen, en spelenderwijs zijn ze dan ook  met leren bezig.
Dethuisversie van een groot softwareprogramma voor basisscholen AMBRASOFT, en daarnaast Squla en Bloon die ook vaak via- en op school gebruikt worden.

Er zijn veel sites waar gratis werkbladen gedownload en uitgeprint kunnen worden.

Terug.